Sunday, December 04, 2005

Op zondag naar Hoi Ha

De eerste schattingen lopen uiteen van 50.000 tot 100.000 demonstranten. Een behoorlijk aantal, maar misschien toch iets minder dan verwacht.

Een koude dag was het. Nog geen twintig graden, in de loop van de week gaat het zelfs naar vijftien. Een deel van de mensen zal de handschoenen weer aan doen. De koele wind uit het noorden zorgt ook voor een stuk helderder zicht. Heerlijk om te wandelen dus. Vandaag bij Hoi Ha, in het uiterste noord-oosten van Hong Kong. Heuvelachtig terrein langs de kust. In het water zitten koralen, maar wandelend zie je daar natuurlijk niets van. Je moet dan het water op, of beter nog, in. Het country park bij Hoi Ha is redelijk ongeschonden. De enige zicht vervuiler is een witte bunker op palen van het Wereld Natuurfonds betaald door de Jockey Club, wie anders. Er is een boot met glazen bodem om de koralen te bekijken, maar voor publiek is het allemaal niet toegankelijk.

Het is ook droog weer. De laatste regen was alweer begin oktober. Op weg naar huis reed ons een aantal brandweerauto's tegemoet. Later zagen we bij Sai Kung de brandende heuvels.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home