Tuesday, July 18, 2006

Lights out in Hong Kong

Marijke kwam vannacht huilend onze slaapkamer binnen. Het licht in de gang was uit, en ging niet meer aan. Ze kon niet slapen. Een stroomstoring, komt wel vaker voor. Een uur later, bijna half zes werd er op de deur gebonst. Een portier, zijn baas en vijf (!) elektriciƫns stonden voor de deur. Een doorgebrande stop bij ons bleek de oorzaak van de storing, een groot deel van de woontoren zat zonder stroom. Nadat de mannen een half uur door elkaar heen hadden gerend was het probleem, in elk geval tijdelijk, verholpen.
Ook op 8 augustus om 8 uur gaan de lichten in Hong Kong uit. Drie minuten als het aan de organisatoren ligt. Een stil protest om de lakse overheid aan te zetten tot veel meer actie tegen de luchtvervuiling. Gezien de belangstelling in de krant, en de steun van enkele restaurant- en winkelketens wordt het een succes. En da's mooi. Hopelijk wordt er niet alleen naar de overheid gewezen, maar gaat ook de aircon een graad hoger, en wordt de motor van de auto afgezet als er niet gereden wordt, en dat soort dingen.
Ook wij hebben het licht uit op 8 augustus, maar dat is omdat we een paar weken rondkijken in Yunnan, China. Waarschijnlijk zien we nog sneeuw, Yunnan ligt in de meest oostelijke Himalaya's. Half augustus zijn we weer terug. Wie weet hebben we de mogelijkheid om eerder iets te schrijven, en laat de Chinese censuur het dan ook nog toe dat we dat op de blog kunnen plaatsen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home