Saturday, December 10, 2005

De stad vandaag

Carianne werkt aan haar proefschrift, dus gingen Sofie, Marijke en ik de stad in. Hong Kong Park en een straatfestival in Soho was het plan. Omdat de busroute was aangepast vanwege het WHO-overleg kwamen we eerst in Central vlak bij Santa's Town terecht. Santa's Town is een plein vol met kitschige bouwsels, zoals de hut van Santa Claus, kerstbomen, of beter kersttorens, een heuse kerststal en wensbomen. Daar kun je een kaartje met je naam en een wens in hangen. We waren snel uitgekeken, en namen de dubbeldekker tram (deng deng in het Cantonees) naar Hong Kong Park. Na de tram, lopend door een luxueuze shopping mall in Weense kerstsfeer, en dan Hong Kong Park.
In het park heel veel nog lang niet getrouwde, bijna getrouwde en pasgetrouwde stellen. Hong Kong Park lijkt gemaakt voor bruidsfoto's. Dat begint in Hong Kong al een paar maanden voor de bruiloft: foto's in bruidsjurk en -pak voor de uitnodigingen. En dan de trouwerij zelf, dat kan in de Cotton Drive Mariage Registry midden in het Hong Kong Park. Vooral op zaterdagen is het lopende band werk bij de Registry. Na het haih a (Ja!) is er natuurlijk een fotosessie in het Park.

Na de lunch in het Park gingen we op weg naar het straatfestival. Weer met de deng deng, en daarna de Escalator, een lange roltrap die midden in de stad de heuvel op gaat. Halverwege stuitten we op een demonstratie. Een protest tegen de slachtingen die de communistische partij in China heeft aangericht (zie De Voorzitter, een moordenaar in het september 2005 archief), want het is vandaag de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Het gaat er rustig aan toe. Er zijn drumbands, en vooral veel spandoeken, bijna meer dan deelnemers. Toch liepen er zeker een paar honderd mensen mee.
Het festival was een teleurstelling, niet veel meer dan een groot pizzeria terras op straat. Terug dus naar Hong Kong Park. De taxi deze keer. Daar hebben we zeker nog een uur of twee rondgehangen, het langst in de speeltuin. en toen was het op naar huis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home